Den kjente avls hingsten Willem Van Nassau

Barockpintoen er svært velegnet som sportshest, både dressur og kjøring eller som familiehest! Vi bruker også våre i lett nivå sprang.

Barockpinto, eller Bonte Fries som rasen opprinnelig ble kalt i Nederland begynte som en krysning av Frieser og KWPN (varmblods)

Barockpintoen har minimum 25% og opp til 87.5% Frieser blod.

Barockpintoen har Frieserens fantastiske gemytt og vakre eksteriør: stolt, høyreist og med store kraftfulle bevegelser! Med de flotte svart /hvite tegningene er dette en hest som facinerer med sitt helt spesielle utseende!

Barockpinto har vært avlet i Nedeland i mange år, men først de senere år har ildsjeler som ønsket å bevare rasen opprettet en offisiell Stambok slik at man får registrert hestene og kan ha kontroll med avlen.

Det er ikke akseptert å blande inn Tinker, Irish cob, Knabstruper osv i avlen. Dette har desverre blitt gjort i enkelte land, men har ingenting med den opprinnelige barockpintoen å gjøre! 

Vi er også stolt eier av den avlsgodkjente BPS hingsten Albert BP15. Albert er 75% frieser og 25%KWPN. Han kan brukes på frieser-, pinto-, varmblods- og barockpintohopper. Avkom vil da bli registrert i hovedboken i BPS eller AES og få rødt pass.

For mere informasjon les gjerne på Siden til Norsk Barockpinto Forbund http://www.originalbarockpinto.com/index.html 

Eller Barockpintostudbook sin side http://www.barockpintostudbook.com/

  • Victoria ful sister of Albert.

  • Victoria von Lyseng just born.

  • Giarda RK Ster mor til Albert.
    Victoria helsøster.
    Begge solgt.